Vores restaurantchef
Jan Restorff
Mens færøske Jan Restorff geografisk kommer fra de fjerneste egne af Kongeriget Danmark, er han en helt og aldeles central figur i historien om Søllerød Kro. I 1999 tiltrådte han stillingen som restaurantchef, og lige siden har værnet om og udviklet ånden på Søllerød Kro, som alle dage har været at sætte gæsten i centrum. Det handler ikke om store armbevægelser, men derimod om at se gæsternes behov, inden de selv opdager, at de har dem.
Maden er en stor del af oplevelsen på Søllerød Kro, men det, at gæsterne føler sig godt tilpas i alle andre henseender af restaurantbesøget, spiller en lige så vigtig rolle. Det har Jan Restorff i snart 25 år været foregangsmand for på Søllerød Kro; en bedrift, som blandt andet har medført, at restaurantguiden White Guide ganske enkelt har omdøbt deres årlige servicepris til ”Årets Jan Restorff”.
Kærligheden til vinen
Passionen for den gode service står ikke alene. Den flankeres af en umådelig stor begejstring for vinens verden, hvorfor han også er arkitekten bag Søllerød Kros vinkort og vinmenuer.
For Jan Restorff er vin mere end blot en drikkevare. Det er en afspejling af mennesker, tid og sted, som han elsker at fortælle om, når han fornemmer, at gæsterne gerne vil vide mere. Gennem alle årene har han udbygget Søllerød Kros vinkort, som er både dybt og bredt. Flere gange er det blevet kåret til Danmarks bedste vinkort af Den Danske Spiseguide såvel som i White Guide.
Meritter
- Danmarks bedste vinkort (9 gange), Den Danske Spiseguide
- Vinder af Kokkenes Hæderspris 2019, Fonden Dansk Gastronomi
- I 2019 skifter prisen ”Årets Serviceoplevelse” navn til ”Årets Jans Restorff” i White Guide
- Årets Serviceoplevelse 2016 og 2018, White Guide
- Årets bedste vinkort 2015 og 2018, White Guide
- Årets udskænkning 2009, Årets Ret
- Årets Service 2007, Årets Ret