Anmeldelser og Priser


2022

1 MICHELIN stjerne
2022 edition of the MICHELIN Guide Nordic Countries
16. år i træk

MICHELIN Guide

Juli 2022
*

2022 OAD Europe Classical Restaurants
Nr. 34 i Europa over bedste klassiske restauranter

Se listen her

Juni 2022
*

Bocuse d’Or Europe 2022
Guld til Søllerød Kros køkkenchef Brian Mark Hansen

Den 24. marts 2022 er en dag, vi skriver i historiebøgerne – Søllerød Kros køkkenchef Brian Mark Hansen vinder guld og titlen som Europas bedste kok ved den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d’Or Europe 2022.

Se hele teamet og læse mere her – Bocuse d’or Danmark

Bocuse d’or Europe

Bocuse d’or

Marts 2022
*


2021

White Guide Danmark 2022
“Global Masters Level” med 93 point

Læs anmeldelsen her

November 2021
*

Den Danske Spiseguide 2021
Globus

“Det tårnhøje niveau, hvor ambition, kreativitet, nydelse og velvære, danner den helstøbte oplevelse, der er få restauranter i verden forundt at præstere.”

Vinkort:
“Fremragende vin- og avecsortiment.
Vin: Bemærkelsesværdigt i såvel dybde som bredde indenfor distrikter og årgange.
Avec: Spirituosa, kaffe, the.”
Detailklassifikation af vin- og avec rating 35/35.

Oktober 2021
*

Den danske Spiseguide 2021
Vinder af Årets snacks/appetizers 2021

Oktober 2021
*

1 MICHELIN stjerne
2021 edition of the MICHELIN Guide Nordic Countries
15. år i træk

September 2021
*

Vinder Årets Ret 2020 – Danske Madanmeldere
I hovedkategorien ”SØDT/OST” med desserten:
Pistacieis, Gold Caviar, grønne jordbær, olivenolie

August 2021
*

2021 OAD Europe Classical Restaurants
Nr. 40 i Europa over bedste klassiske restauranter

Se listen her

Juni 2021
*


2020

White Guide Danmark 2021
Nr. 4 i Danmark “Global Masters Level” med 93 point

November 2020
*

White Guide Danmark 2021
Årets vinoplevelse

November 2020

Læs mere på Whiteguide.dk her
*

Den Danske Spiseguide 2020
Globus

“Det tårnhøje niveau, hvor ambition, kreativitet, nydelse og velvære, danner den helstøbte oplevelse, der er få restauranter i verden forundt at præstere.”

Vinkort:
“Fremragende vin- og avecsortiment.
Vin: Bemærkelsesværdigt i såvel dybde som bredde indenfor distrikter og årgange.
Avec: Spirituosa, kaffe, the.”
Detailklassifikation af vin- og avec rating 35/35.

Oktober 2020
*

2020 OAD Europe Classical Restaurants
Nr. 35 i Europa over bedste klassiske restauranter

Se listen her

Juni 2020
*

1 MICHELIN stjerne
2020 edition of the MICHELIN Guide Nordic Countries
14. år i træk

Februar 2020
*


2019

White Guide Danmark 2020
Nr. 6 i Danmark “Global mesterklasse” med 94 point

Oktober 2019
*

White Guide Danmark 2020
Årets dessertoplevelse

Oktober 2019
*

Den Danske Spiseguide 2019
Globus

“Det tårnhøje niveau, hvor ambition, kreativitet, nydelse og velvære, danner den helstøbte oplevelse, der er få restauranter i verden forundt at præstere”
Vinkort:
“Fremragende vin og avecsortiment. Bemærkelsesværdigt i såvel dybde som bredde indenfor distrikter og årgange. Detailklassifikation af vin- og avecrating 35/35.

Oktober 2019
*

Vinder Årets Ret 2019 – Danske Madanmeldere
I hovedkategorien ”SØDT & OST” med desserten:

”Sommeren 2018” – Rehydrerede jordbær, basilikum-is & Nicoise oliven

September 2019
*

Vinder af “The Nordic Prize” 2018
Best Restaurant Nordic Countries

Læs mere her på www.thenordicprize.org

Maj 2019
*

66 Best Restaurants
Nordic Countries 2019 Edition
Nr. 5 blandt de bedste restauranter i norden

Maj 2019
*

OAD Top 100+ European Classical Restaurants 2019
Nr. 44 i Europa over bedste klassiske restauranter

Se listen her

April 2019
*

1 MICHELIN stjerne
2019 edition of the MICHELIN Guide Nordic Countries
13. år i træk

Februar 2019
*


2018

“The Nordic Prize”
Best Restaurant Nordic Countries

Søllerød Kro er nomineret til prisen “Best Restaurant Nordic Countries”
i meget fornemt selskab blandt følgende nordiske restauranter:
Frantzen (Sverige)
Maaemo (Norge)
Ox, (Island)
Grön (Finland)

November 2018
*

White Guide Danmark 2019
Nr. 5 i Danmark “Global mesterklasse” med 95 point

November 2018
*

Årets Restaurant 2018
Den Danske Spiseguide

“Når klassisk fransk haute cuisine inspireres af et moderne dansk innovativt pirrende køkken, hvor kreativitet, visualitet og talent prioriteres højt, bliver resultatet nydelsesfuldt, artistisk og sofistikeret gastronomi. Læg hertil en fantastisk vinkælder, en faglig kompetent og personlig betjening fra ankomst til afsked. Mageløst!”

Oktober 2018
*

Den Danske Spiseguide
Globus

“Det tårnhøje niveau, hvor ambition, kreativitet, nydelse og velvære, danner den helstøbte oplevelse, der er få restauranter i verden forundt at præstere”

Oktober 2018
*

Sol over Gudhjem – Kokkekonkurrence
Brian Mark Hansen vinder af dessertkonkurrencen

Juni 2018
*

66 Best Restaurants
Nordic Countries 2018 Edition
Nr. 13 blandt de bedste restauranter i norden

April 2019
*

OAD Top 100+ European Classical Restaurants 2018
Nr. 39 i Europa over bedste klassiske restauranter

Se listen her

Marts 2018
*

1 MICHELIN stjerne
2018 edition of the MICHELIN Guide Nordic Countries
12. år i træk

Februar 2018
*

Seks stjerner i Berlingske

“Søllerød Kro leverer overlegen kokkekunst med umamipedalen i bund”

Læs hele anmeldelsen på Berlingske hjemmeside her

Februar 2018
*


2017

White Guide Danmark 2018
Årets serviceoplevelse

November 2017
*

White Guide Danmark 2018
Årets vinkort

November 2017
*

White Guide Danmark 2018
Årets dessertoplevelse

November 2017
*

White Guide Danmark 2018
Nr. 4 i Danmark “Global mesterklasse” med 94 point

November 2017
*

Vinder af Årets Vildtret 2017 
Souschef Mads Kongsgaard Jensen

November 2017
*

Den Danske Spiseguide 2017
Årets Sommelier – Henrik Knudsen

Oktober 2017
*

White Guide Nordic 2017-18
Nr. 5 på The Top 30 Nordic list – “Global Masters Level” med 94 point
Nr. 2 i Danmark – “International Mesterklasse” med 94 point

Juni 2017
*

66 Best Restaurants Nordic Countries 2017
Søllerød Kro – nr. 12 blandt de bedste restauranter i norden

Maj 2017
*

OAD Top 100+ European Classical & Heritage Restaurants 2017
Søllerød Kro – nr. 27 i Europa over bedste klassiske restauranter

Se listen her

Marts 2017
*

1 stjerne i Michelin Guiden
(11. år i træk)

Februar 2017
*


2016

Vinder af Årets ret med Gris 2016
Køkkenchef Brian Mark Hansen med team

Oktober 2016
*

White Guide Nordic 2017
Nr. 11 på Top 30 listen – “Global Master Level” med 91 point

Oktober 2016
*

Den danske Spiseguide 2016
Årets dessert

Oktober 2016
*

Den Danske Spiseguide 2016
EEE: Europa Exclusive Elite

Oktober 2016
*

Vinder af Den Gyldne Jomfruhummerklo 2016 på Læsø
Simon Thrane – assisterende køkkenchef på Søllerød Kro

August 2016
*

World´s Best Wine List 2016
Søllerød Kro – 3 stjerne for anerkendelse af vores vinkort

Juni 2016
*

TripAdvisor
2016 Certificate of Excellence – Superior Service

Maj 2016
*

White Guide Danmark 2016
Nr. 7 i Danmark – “International Mesterklasse” med 91 point

Maj 2016
*

White Guide Danmark 2016
Årets Serviceoplevelse

Maj 2016
*

66 Best Restaurants Nordic Countries 2016
Søllerød Kro – nr. 13 i Norden

Maj 2016
*

OAD Top 100 Classical & Heritage Restaurants 2016
Søllerød Kro – nr. 17 i verden over bedste klassiske restauranter

Læs mere her

April 2016
*

1 stjerne i Michelin Guiden
(10. år i træk)

Februar 2016
*


2015

White Guide Nordic 2016
Nr. 12 på Top 30 listen – “Global Master Level” med 91 point
November 2015

*

Den Danske Spiseguide 2015
Årenes særpris
Læs mere her
Uddelt i Oktober 2015

*

Den Danske Spiseguide 2015
EEE: Europa Exclusive Elite
Oktober 2015

*

1 stjerne i Michelin Guiden
(9. år i træk)
Februar 2015

*

White Guide Danmark 2015
Nr. 4 i Danmark – “International Mesterklasse” med 91 point
Læs mere her
Marts 2015

*

White Guide Danmark 2015
Årets vinkort
Læs mere her
Marts 2015

*

OAD Top 100+ European Restaurants 2015
Søllerød Kro – nr. 83 blandt Europas bedste restauranter
Læs mere her
Maj 2015

*

66 Best Restaurants Nordic Countries 2015
Søllerød Kro – nr. 13 i Norden
Maj 2015

*


2014

1 stjerne i Michelin Guiden
(8. år i træk)

*

Den Danske Spiseguide 2015
EEE: Europa Exclusive Elite
Oktober 2014

*

OAD Top 100 European Restaurants 2014
Søllerød Kro – nr. 46 blandt Europas bedste restauranter
Læs mere her
Juni 2014

*

66 Best Restaurants Nordic Countries 2014
Søllerød Kro – nr. 7 i Norden

*

White Guide Danmark 2014
“International Mesterklasse” med 90 point
Læs mere her

*

Danmarks bedste spisesteder 2014-2015
3 stjerner

*

Politiken i Byen
hjerter

“Brian Mark Hansen er ny mand i spidsen for Søllerød Kro. Og han løfter den tunge arv med lethed og overrumplende elegance.”

Læs anmeldelsen her
11. april 2014

*

Smag & Behag
6-stjerner

Søllerød Kro har fået en flot anmeldelse med 6 stjerner i seneste april/maj udgave af magasinet “Smag & Behag”

“Søllerød Kro kan noget ganske særligt, når det kommer til forkælelse og velvære. Den nye køkkenchef Brian Mark Hansen formår med personlig stil at løfte arven efter forgængerne; der havde tilkæmpet sig den første Michelinstjerne uden for København. Og Jan Restorff? Ja, han er stadig verdens bedste vært.”

Se mere på Smag & Behags hjemmeside her
april 2014


2013

1 stjerne i Michelin Guiden

Den Danske Spiseguide 2014
EEE: Europa Exclusive Elite

Danmarks bedste spisesteder 2013-2014
3 stjerner
“Fremragende, ambitiøst, franskinspireret køkken. Stort, fornemt vinkort. Udendørs servering i sommersæsonen. En af Danmarks bedste totaloplevelser.”
Maj 2013

66 Best Restaurants Nordic Countries 2013
Søllerød Kro – nr. 6 i Norden

TOP 100 European Restaurants 2013
Søllerød Kro – nr. 59 blandt Europas bedste restauranter
Læs mere her
Juni 2013


2012

1 stjerne i Michelin Guiden

Årets Vin & aveckort 2012
(for 9. gang)
Den Danske Spiseguide 2012

101 Best Restaurants in Europe – The Daily Meal
Søllerød Kro nr. 57 i Europa
Se hele listen her

66 Best Restaurants Nordic Countries
Søllerød Kro nr. 6 i Norden

Den Danske Spiseguide 2013
EEE: Europa Exclusive Elite

Danmarks bedste spisesteder 2012-2013
3 stjerner
Maj 2012

Dagbladet Information
Anmeldelse

Det evige sted
Michelinstjerner kommer og går, men at forestille sig, at Søllerød Kro – kun en smuttur fra hovedstaden – skulle ophøre med at være garant for tårnhøje ambitioner er ganske utænkeligt.
Læs hele anmeldelsen her
December 2012

Berlingske Tidende
6 stjerner (maksimum)

Knivskarp umami på kroen
“… det er ikke kun menuens uhørte høje ambitionsniveau, der er værd at bemærke: det er først og fremmest den unikke vin- og madpairing, der trækker begge op i et fælles højere hele.”
Læs hele anmeldelsen her
September 2012

Dagbladet Børsen
6 stjerner (maksimum)

Københavns elegante landsbykro
Søllerød Kro hører til den fornemme klub af kroer, som trods deres folkelige betegnelse er gourmetrestauranter i topklassen.
Weekend den 27. januar 2012

White Guide
Denne svenske guide er for første gang udgivet med restauranter i Øresundsregionen i december 2011.  Vi er stolte over at ligge nr. 2, efter NOMA, på den samlede point-tabel 92/100 p.


2011

1 stjerne i Michelin Guiden

Årets Vinkort 2011
(for 8. gang)
Den Danske Spiseguide 2011

Årets Tjener 2011
Christian Steffensen
Den Danske Spiseguide 2011

66 Best Restaurants Nordic Countries
Søllerød Kro nr. 6 i Norden

Den Danske Spiseguide 2012
EEE: Europa Exclusive Elite

Danmarks bedste spisesteder 2011-2012
3 stjerner
Maj 2011

Politiken i Byen
6 huer
Oktober 2011

Jyllands Posten
6 stjerner
Oktober 2011

Berlingske Tidende – Restauranttillæg
97/100p på en delt 3. plads … Noma 99/100p, Geranium 98/100p.
Juni 2011

Gastro
6 stjerner
Juni 2011


2010

1 stjerne i Michelin Guiden

IKON
Restaurantchef Jan Restorff har modtaget særprisen IKON
Den Danske Spiseguide 2011

Den Danske Spiseguide 2011
EEE: Europa Exclusiv Elite

Danmarks bedste spisesteder 2010-2011
3 stjerner
Juni 2010


2009

1 stjerne i Michelin Guiden

Årets Sommelier 2009
Philip Ladevig Laustsen, Søllerød Kro
Gudme Raaschou Spiseguide

Årets Vinkort 2009
(for 7. gang)
Gudme Raaschou Spiseguide

Årets Gericke 2009
Søllerød Kro er tildelt:
Årets Gericke 2009 for Årets udskænkning

Gudme Raaschou Spiseguide 2010
EEE: Europa Exclusiv Elite
EEE er fra 2009 den nye øverste klassifikation i Spiseguiden
– alene tre restauranter er placeret i denne kategori
November 2009

Danmarks bedste spisesteder 2009-2010
1. pladsen på top-10; Den komplette oplevelse (23 point ud af 25)
samt
3 tallerkener (maksimum)
Maj 2009

Jyllands Posten:
DANMARKS BEDSTE RESTAURANT – På dansk grund er der ingen over eller ved siden af Søllerød Kro, når det gælder den klassiske gastronomi og den fuldstændige harmoni mellem mad, vin og service …
18. december 2009


2008

1 stjerne i Michelin Guiden

Danmarks bedste vinkort 2008
(for 6. gang)
Den Danske Spiseguide

Gudme Raaschou Spiseguide (tidl. Den Danske Spiseguide)
3 stjerner + sol (maksimum)

Danmarks bedste spisesteder 2008-2009
1. pladsen på top-10; Den komplette oplevelse (23 point ud af 25)
samt 3 tallerkener (maksimum)
Maj 2008


2007

1 stjerne i Michelin Guiden

AOK – Byens Bedste 2007
Lørdag 1. december modtog Søllerød Kro AOK-prisen:
Byens Bedste restaurant udenfor København.

Danmarks bedste vinkort 2007
(for 5. gang)
Den Danske Spiseguide

Årets Ret 2007
Den Danske Spiseguide

Årets Service (betjening)
Den Danske Spiseguide

Den Danske Spiseguide
3 stjerner + sol (maksimum)

Danmarks bedste spisesteder 2007-2008
23 point – højeste rating i Danmark
3 tallerkener (maksimum)
Maj 2007

Berlingske Tidende
6 stjerner (maksimum)
31. august 2007


2006

Best of Award of Excellence 2006
Wine Spectator

Danmarks bedste vinkort 2006
(for 4. gang)
Den Danske Spiseguide

Den Danske Spiseguide
3 stjerner + sol (maksimum)

Danmarks bedste spisesteder 2006-2007
23 point – højeste rating i Danmark
3 tallerkener (maksimum)

Smag og behag
23 point (maksimum er 25 point)
– højeste rating nogensinde i Danmark

Der Feinschmecker
4 x F – højeste rating i Danmark (maksimum 5 x F)


2005

Årets bedste restaurant 2005
Den Danske Spiseguide

Best of Award of Excellence 2005
Wine Spectator

Den Danske Spiseguide
3 stjerner + sol (maksimum)

Danmarks bedste spisesteder 2005-2006
3 tallerkener (maksimum)

Jyllands Posten
6 stjerner (maksimum)


2004

Best of Award of Excellence 2004
Wine Spectator

Danmarks bedste vinkort 2004
(for 3. år i træk)
Den Danske Spiseguide

Danmarks bedste avec-kort 2004
Den Danske Spiseguide

Årets sommelier 2004
Jan Restorff
Den Danske Spiseguide

Champagne-prisen 2004
Jan Restorff
Danmarks Bedste Spisesteder

Den Danske Spiseguide
3 stjerner + sol (maksimum)

Børsen
11 point (maksimum 13)


2003

Politiken
5 kokkehuer (maksimum)

Smag og behag
23 point (maksimum 25)

Euroman
6 + (maksimum)


2002

Berlingske Tidende
6 kokkehuer (maksimum)