
Om Kroen
Et besøg på Søllerød Kro handler om mere end mad – det er en pause fra hverdagen eller rammen om en særlig mærkedag. Stedets sjæl bæres af vores dedikerede medarbejdere, der skaber en varm og afslappet atmosfære. Fra reservation til afsked sørger ”søllerødderne” for, at gæsterne føler sig i de bedste hænder.
Velkommen til Søllerød Kro
Der hviler en særlig ro over Søllerød Kro.
Måske er det historien.
Måske er det den ærlige, klassiske mad med kant, der serveres med stor sikkerhed og præcision.
Måske er det den nærværende og hjertelige måde, man bliver mødt på. På Søllerød Kro er der ro til at nyde og plads til at være.
Michael Jordan
Indehaver

Vi på Søllerød Kro har altid vidst, at Brian Mark Hansen er gjort af et særligt stof. Det blev for alvor cementeret, da han sammen med sit danske hold i januar 2023 vandt Bocuse d’Or, verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence, der betragtes som det uofficielle verdensmesterskab inden for faget.
Vi er selvsagt stolte af at have en veritabel verdensstjerne inden for gastronomien som leder af køkkenet på Søllerød Kro. Det skyldes dog langt mere end Brians seneste triumf. Siden sin tiltrædelse som køkkenchef tilbage i 2013 er han gået forrest i en målrettet indsats for at gøre Søllerød Kro til et af landets bedste spisesteder, hvor det at sikre gæstens velbehag altid er den absolutte førsteprioritet.
Brian Mark Hansens køkken er klassisk funderet og alligevel helt sit eget. Klassiske råvarer og tilberedningsmetoder bliver altid udfordret og suppleret af en stærk nysgerrighed for at bringe nye dufte, smage og visuelle udtryk til oplevelsen på Søllerød Kro. Asiatiske smagsnuancer giver klassiske saucer nyt liv, og fermenterede grøntsagsbouilloner og andre hengemte elementer fra planteriget tilføjer en kompleksitet, som bibringer øget kompleksitet og dybde i smagen.
Sauce er en af hans helt store passioner. Med dem frembringer Brian Mark Hansen både smage og teksturer, som fuldender retterne og giver sommeliererne spændende nye muligheder for at parre maden med gode flasker fra vinkælderen.
Desuden har Brian Mark Hansen i sin tid som køkkenchef på Søllerød Kro udviklet sig til en af Danmarks største eksperter inden for brugen af kaviar, som spiller en central rolle i flere af hans signaturretter.
Allerede inden sin tiltrædelse som køkkenchef i 2013 løb Søllerød-blodet tykt i årerne på Brian Mark Hansen. Fra 2007-11 fungerede ham som souschef på Kroen, og derudover har vores sønderjyske køkkenchef desuden slået sine folder på blandt andet Kong Hans Kælder og Ruths Hotel.
Brian Mark Hansen, køkkenchef


Vi er søllerødderne
Uden vores dedikerede hold af kokke og tjenere ville Søllerød Kro ingenlunde være det samme. Billederne herunder hylder alle "søllerødderne", der hver dag gør deres ypperste for at give vores gæster en uforglemmelig oplevelse.


Peter Fagerland,
assisterende restaurantchef
I 2024 tiltrådte Peter Fagerland stillingen som assisterende restaurantchef på Søllerød Kro efter 15 år på Dragsholm Slot. Dér han spillede en nøglerolle i udformningen af den kulinariske og servicerelaterede profil på det historiske slot i Odsherred, som i hans tid både modtog en stjerne i MICHELIN-guiden og optagelse i organisationen Relais & Chateaux.
Passionen for god betjening løber tykt i Peter Fagerlands årer, hvorfor han passer perfekt ind på Kroens hold af tjenere. Gæsten er altid i centrum, og sammen med sine kolleger sikrer han, at alle gæster får en helt særlig oplevelse.
Peter regnes ligeledes for at være en af landets bedste sommelierer, og hans store viden om vin kommer både gæster og kolleger på Kroen til gode.

Historien
Engang for knap 350 år siden …
I 1677 blev der for første gang budt velkommen på Søllerød Kro. Den lokale præst fik lov til at drive krohold for bysbørn og folk på gennemrejse i den smukke, hvidkalkede bygning ved byens gadekær mellem kirke, skov og slot. Søllerød Kro blev hurtigt en vigtig del af lokalområdet, og da automobilerne gjorde deres indtog i 1920’erne, blev kroen også et yndet udflugtsmål, hvor folk kom fra nær og fjern for at spise
og hygge i kroens smukke omgivelser.
I dag er bygningen fredet og behandles med stor ære og respekt. Som gæst fornemmer man de mange historiske detaljer kombineret med nænsomt implementerede moderniseringer, som skaber en særlig atmosfære.
Her hersker en højtidelighed, som altid findes på historiske steder, men også en hjertelighed og en følelse af at være velkommen, uanset hvem man er, som det sig hør og bør på en kro.
Søllerød Kro fik sin første MICHELIN-stjerne i 1987 og har hvert år siden 2007
haft en stjerne i MICHELIN-guiden.
Kroen ejes i dag af Michael Jordan og har tilhørt Jordan-familien siden
1993.
Kroens køkkenchefer
Brian Mark Hansen
Sønderjyden Brian Mark Hansen har været Kroens køkkenchef i 11 år – siden den 1. oktober 2013. Brian har tidligere været ansat på Ruths Hotel i Skagen, Kong Hans Kælder og
derefter på Søllerød Kro som souschef fra 2007 til 2011. I februar 2011 startede
Brian som køkkenchef på Christiansholm Slot.
Brian har formået at fastholde Kroens stjerne i MICHELIN-guiden, mens han har været køkkenchef – i 2024 for 18. år i træk. I 2018 blev Kroen tildelt prisen som Årets Restaurant i Den Danske Spiseguide 2018 og efterfølgende ikke mindst “The Nordic Prize” 2018 – Best Restaurant Nordic Countries.
Senest har Brian i januar 2023 skrevet sin ind i historiebøgerne ved at vinde guld og titlen som verdens bedste kok ved den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d’Or i Lyon.
*
Christian Ebbe
Christian Ebbe begyndte i 2005 som kok under Jakob de Neergaard, derefter som sous chef og siden som assisterende køkkenchef, og da de Neergaard stoppede, var han et helt naturligt førstevalg som køkkenchef efter sommerferien 2011. Ebbe har været med til at beholde MICHELIN-stjernen i 2012 og 2013. Christian Ebbe stoppede på Kroen i september 2013.
*
Jakob de Neergaard
Efter at have arbejdet i Belgien og Frankrig i seks år på flere MICHELIN-restauranter, kom Jakob de Neergaard hjem igen som en af landets bedst skolede inden for det franske køkken, klar til at løfte niveauet på Søllerød Kro. Udviklingen var stor, og megen anerkendelse fulgte - ikke mindst MICHELIN-stjernen i 2007 og derodver også Årets Restaurant i Den Danske Spiseguide 2005. Jakob de Neergaard stoppede som køkkenchef på Kroen i 2011.
*
Casper Vedel
Casper Vedel arbejdede på Kroen både under Jan Pedersen, Kristian Østergaard og Paul Cunningham, inden han selv overtog roret som køkkenchef. Casper var ansat på Kroen som køkkenchef frem til sommeren 2002.
*
Paul Cunningham
Englænderen, som havde været ansat på Kroen i nogle år, overtog køkkenchefstillingen efter Kristian Østergaard under ledelse af Pedersen. Da Jan Pedersen stoppede, beviste Paul Cunningham sin kvalitet ved blandt andet at bevare MICHELIN-stjernen. Paul Cunningham stoppede på Kroen i 1998.
*
Jan ”La Cocotte” Pedersen
Pedersen havde næsten prøvet alt i sin tid på La Cocotte på Hotel Richmond i København, blandt andet at få en MICHELIN-stjerne i 1983, lave maden til Simon Spies’ bryllup og udvikle maden til Barbettes Gæstebud. I 1991 gik turen videre forbi Scanticon og derefter Restaurant Mikkelgård, inden han overtog køkkenchefstillingen på Søllerød Kro i 1996. Jan Pedersen havde Kristian Østergaard med sig som køkkenchef, og i 1997 fik Kroen sin MICHELIN-stjerne tilbage. Jan Pedersen stoppede på Kroen i 1997.
*
Steen Eis Thomsen
Steen Eis Thomsen var den første danske køkkenchef på Kroen i over 10 år og var på Kroen i knap tre år.
*
Francis Cardenau
Francis Cardeneau kommer fra det sydvestlige Frankrig og havde arbejdet på flere restauranter med tre MICHELIN-stjerner i Paris, før han flyttede nordpå. Kroens daværende ejer, Jørgen Tønnesen, var også medejer af Restaurant Copenhague på Champs-Elysées i Paris og kendte til Francis’ kvaliteter. Han begyndte på Kroen i slutningen af 1989 og var med til at bevare MICHELIN-sternen. Francis stoppede på Kroen i 1993.
I 1997 var han køkkenchef på Kommandanten, som blev Danmarks første restaurant med to MICHELIN-stjerner.
Find os
Priser gennem tiden
1 MICHELIN-stjerne
18 år i træk siden 2007
*
2025 OAD Europe Classical Restaurants
Nr. 20 på listen over Europas bedste klassiske restauranter
*
Falstaff Best Restaurants in Denmark 2025
97/100 point og blandt de 10 bedste restauranter i Danmark
*
Jan Restorff modtager Falstaff Denmark 2025 Lifetime Achievement
*
Rebecca Siri Corbo modtager Falstaff Denmark 2025 Rising star Kitchen
*
2024 OAD Europe Classical Restaurants
Nr. 21 på listen over Europas bedste klassiske restauranter
*
Falstaff Best Restaurants in Denmark 2024
97/100 point og blandt de 9 bedste restauranter i Danmark
*
Den Danske Spiseguide 2024
Jan Restorff optaget i guiden hall of fame
*
Fondens Dansk Gastronomi
Brian Mark Hansen udnævnes til Kokkenes Kok 2023
*
White Guide Danmark 2023
Vinder ”Årets vinkælder”
*
White Guide Danmark 2023
Global Masters Level 94 point og blandt de 10 bedste restauranter i Danmark
*
Den danske Spiseguide 2023
Køkkenchef Brian Mark Hansen modtager “Årets ærespris”.
Der blev lagt vægt på Brians evne til at kombinere sønderjysk charme og raffineret elegance i sine menuer på Kroen såvel som den store bedrift tilbage i januar 2023, guldet ved Bocuse d’Or i Lyon.
*
Bocuse d’Or 2023
Brian Mark Hansen vinder Bocuse d’Or i Lyon.
*
Sol over Gudhjem 2023
Rebecca Siri Corbo vinder Rising Star-konkurrencen


Jan Restorff, restaurantchef
Mens færøske Jan Restorff geografisk kommer fra de fjerneste egne af Kongeriget Danmark, er han en helt central figur i historien om Søllerød Kro. I 1999 tiltrådte han stillingen som restaurantchef og har lige siden værnet om og udviklet ånden på Søllerød Kro, der alle dage har været at sætte gæsten i centrum. Det handler ikke om store armbevægelser, men derimod om at se gæsternes behov, inden de selv opdager, at de har dem.
Maden er en stor del af oplevelsen på Søllerød Kro, men det, at gæsterne føler sig godt tilpas, spiller en lige så vigtig rolle. Det har Jan Restorff i mere end 25 år været foregangsmand for på Søllerød Kro; en bedrift, som blandt andet har medført, at restaurantguiden White Guide ganske enkelt har omdøbt deres årlige servicepris til ”Årets Jan Restorff”.
Passionen for den gode service står ikke alene. Den flankeres af en umådelig stor begejstring for vinens verden, hvorfor han også er arkitekten bag Søllerød Kros vinkort og vinmenuer.
For Jan Restorff er vin mere end blot en drikkevare. Det er en afspejling af mennesker, tid og sted, som han elsker at fortælle om, når han fornemmer, at gæsterne gerne vil vide mere. Gennem alle årene har han udbygget Søllerød Kros vinkort, som både er dybt og bredt. Flere gange er det blevet kåret til Danmarks bedste vinkort af Den Danske Spiseguide såvel som White Guide.